Bulut Bilişim Güvenli Midir ?

Bulut Bilişim Nedir ?

Bulut Bilişim:

Bilgisayar, veri bilimi ve diğer cihazlar için , istendiği zaman kullanılabilen ve kullanıcılar arasında paylaşılan, bilgisayar kaynakları sağlayan , internet tabanlı bilişim hizmetlerinin genel adıdır.

Bulut Bilişim Nasıl Çalışır ?

Bulut Bilişim sıra ile , internet kaynakları, yazılımı ve bilgileri , bir ağ üzerinden paylaşmayı ifade eder.Bir kullanıcı olarak , buluttaki  depolanan bilgilere internet üzerinden erişirsiniz. Böylece hiç bir şekilde kendi diskinizi kullanmanız gerekmez. Bulut Bilişim sistemine her yerden erişebilir örnek olarak : Diziüstü bilgisayar,tabletler veya akıllı telefonlar dahil istediğiniz her yerden herhangi bir cihaza indirmek imkanına sahipsiniz.Ayrıca sunumlarınızı eş zamanlı olarak düzenleyebilirsiniz.

Avantajları Nedir ?

  1. Dünya Çapında Erişim : Bulut bilişim hareketliliği arttırır  ve belgelerinize dünyanın neresinde olursan ol dosyalara her yerden erişebilirsin.
  2. Daha Fazla Depolama Alanı :Geçmişte hafıza, söz konusu cihazın depolama alanı ile sınırlıydı.Bellek yeterli değil ise harici depolama gerekliydi.Bulut Bilişim ile depolama alanını  dert etmenize gerek kalmadı.
  3. Kolay Kurulum : Bulut Bilişiminin kurulumu bir kaç dakika içinde ayarlayabilirsiniz.Ayrıca yönetim paneli ilk defa kullanan biri içinde kolay ve anlaşılırdır.
  4. Otomatik Güncelleme :Bulut Bilişim hizmet sağlayıcısı , güncellemeler ile sorumlu olup , bu güncellemelerin indirilmesi gerekir.
  5. Kolay Kurulum :Bulut Bilişim genellikle ucuzdur.Yazılım zaten çevrimiçi olarak yüklendiğinden kendinizin yüklemesi gerekmez.

BULUT BİLİŞİM SİSTEMİ

GÜVENİLİR Mİ ?

  • Güvenlik : Bulut Bilişim sistemi kullanırken unutulmamalıdır ki ! Verilerinizi üçüncü bir tarafa devrediyorsunuz.Dünyadaki bir çok insan bulut bilişim sistemi kulladığını düşünürsek güvenlik açıkları olması muhtemeldir.Bu yüzden kişi ve şirketler bulut bilişim sistemine mesafeli durmaktadır.
  • Google Cloud Connect gibi  bazı sunucular diğer güvenlik önlemlerinin yanı sıra özelleştirilebilir spam filtreleme  , e-posta şifrelemesi ve güvenli giriş ekranı sunmaktadır.
  • Bulut Bilişime geçiş yapan veya kullanan, kullanıcı ve şirketler için güvenlik çok önemlidir.Ve gelişen güvenlik tehtidleri ile beraber kullanıcıların altyapı özelleştirmesi , sınıfının en iyi güvenliğini sunan bir bulut sağlayıcısı ile çalışılması çok önemlidir.
  • Bulut depolama ve kullanımının avantajlarından biri de özel bir donanıma olan ihtiyacın ortadan kaldırmasıdır.Bulut uygulamaları veriyi merkezileştirirken , bulut güvenliği de korumayı merkezileştirir.
  • Saygın  ve güvenilir bir bulut hizmeti sağlayıcısı seçtiğimizde manuel güvenlik yapılandırmalarına adeta “BY BY” diyebilirsiniz. Bulut Bilişimi ile tüm yönetim tek bir yerde olur ve sizin adınıza yönetilir.

    Genel bir sonuca varacak olursak Bulut Bilişim şirket içi bir ortamdan daha az riskli değildir.


    Siberci.com

Ahmet Kaptan

Recent Posts

Su Krizine Karşı Teknolojik Çözümler Nelerdir? 2024

Günümüzde, dünya genelinde su kaynakları giderek azalıyor ve su krizi giderek artan bir endişe kaynağı…

% Gün Önce

Webcam Güvenliği: İpuçları ve En İyi Uygulamalar

Web kameraları, günümüzde hemen hemen her bilgisayarın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Uzaktan çalışma, eğitim…

% Gün Önce

Evdeki Akıllı Cihazlarınızı Siber Tehditlerden Nasıl Korursunuz?

Günümüzde teknolojinin ilerlemesiyle birlikte evlerimizde bulunan birçok cihaz internete bağlanabilmekte ve bu durum hayatımızı kolaylaştıran…

% Gün Önce

Yazılım Nedir ve Neden Önemlidir?

Günümüzün dijital çağında, hemen hemen her sektörde yazılımın rolü büyük bir önem taşımaktadır. Peki, yazılım…

% Gün Önce

Yeşil Teknoloji ve Sürdürülebilirlik: Geleceğin Çevre Dostu Çözümleri

Günümüzde, çevre sorunları ve sürdürülebilirlik, küresel ölçekte giderek artan bir önem kazanmaktadır. Yeşil teknoloji, bu…

% Gün Önce

Geleceğin Ulaşım Teknolojileri: Dijital Devrimin Taşıdığı Potansiyel

Geleceğin ulaşım teknolojileri, sadece daha hızlı ve daha verimli taşımacılık sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda çevre…

% Gün Önce

This website uses cookies.