Kodsuz geliştirme, programcı olmayanların ve programcıların kod yazmak yerine grafiksel bir kullanıcı arabirimi kullanarak yazılım oluşturmasına olanak tanıyan bir tür web geliştirmedir. Kodsuz geliştirme, teknolojinin yaratmayı etkinleştirmesi ve kolaylaştırması gerektiği temel inancına dayanır.
Günlük hayatımızda yaptığımız çoğu şey kodlarla destekleniyor. İster banka hesaplarımızı kontrol ediyor olun, ister sosyal medyada arkadaşlarımızın fotoğraflarını beğeniyor olun tüm bu eylemleri mümkün kılan şey programlamadır.
Kod yazma konusunda bilgi birikimine sahip olmayan çoğu insan için, bir web uygulaması oluşturma veya bir web sitesi oluşturma fikri sonsuza dek ulaşılamaz görünür. Ancak bir zamanlar yalnızca geliştiricilerin ve kodlama konusunda yetenekli kişilerin gezinebileceği bir alan şimdi herkese açık. Kodsuz geliştirme, programlama dillerini bilme zorunluluğunu ortadan kaldırarak herkesin fikirlerini gün ışığına çıkarmasına izin verir.
Kodsuz geliştirme, basitçe kod üzerinde bir soyutlama katmanıdır. Yani, kodun temellerini alır ve bunları basit sürükle ve bırak çözümlerine dönüştürür. WordPress, PHP, HTML5, CSS ve Javascript’in tüm işlevlerini sağlayan kodsuz bir geliştirme platformudur. Geliştirmeye başlamak için bu programlama dillerinden hiçbirini bilmeniz gerekmez.
Kodsuz geliştirme, prototip oluşturmayı basitleştirir
Kodsuz geliştirme, kod üzerinde bir soyutlama katmanı sunar. Yani, kodun temellerini alıp basit bir sürükle ve bırak çözümüne çevirerek içerik oluşturucuların görsel olarak modern uygulamalar ve web siteleri oluşturmasına olanak tanırlar.
Başlangıçta, iyi tasarlanmış bir dizi görüntü (InVision prototipi gibi) kadar basit bir şey, ana fikri potansiyel yatırımcılara ve gelecekteki ekip üyelerine iletmek için yeterli olabilir. Konsept geliştikçe, daha fazla aslına uygunluk gerekli olacaktır.
Daha az bağımlılık
Disiplin ne olursa olsun, bir projeyi yöneten herkes bilir ki, ne kadar çok çalışana ihtiyaç olursa, zaman ve bütçeye uygun teslimat lojistiği o kadar zorlaşır. Geleneksel dijital dağıtım süreci minimum düzeyde şunları içerir:
— İçerik
— Tasarım
— Geliştirme
Ve daha karmaşık çıktılar için mühendislere de ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca, yukarıdaki üç disiplinin her biri birden fazla uygulayıcıyı içerebilir, bu nedenle yukarıdaki liste daha çok şöyle görünebilir:
— İçerik (stratejist, metin yazarı, SEO , bilgi mimarı)
— Tasarım (UX tasarımcısı, UI tasarımcısı, etkileşim tasarımcısı, animatör)
— Geliştirme (ön uç geliştirme, içerik geliştirme vb.)
Ve gerçekten içerikten önce gelmesi gereken araştırmalara değinmiyoruz bile. Ayrıca içerik ve tasarımın doğru mesajları, görselleri ve genel deneyimi sunduğundan emin olmak için dahil etmeniz gerekebilecek tüm paydaşları ve konu uzmanlarını dışarıda bırakıyorum!
Düşük üretim maliyetleri
Geliştiriciler ve mühendisler kapsamlı eğitimleri nedeniyle, ürün geliştirmede kilit rollere sahiptir ve çoğunlukla ortalama pazarlama ekibi çalışanlarınızdan maliyeti daha yüksektir. Bu nedenle, bir geliştiricinin veya mühendisin zamanını proje denkleminden çıkardığınız her zaman, yalnızca zamandan tasarruf etmiyorsunuz, aynı zamanda değerli fonlardan da tasarruf ediyorsunuz.
Daha fazla özgürlük
Düşen maliyetler ve bağımlılıklar, risk alma konusunda daha fazla özgürlük sağlar.
Kodsuz yaklaşımı benimseyen bir yaklaşım, ekiplerin nicel kullanıcı verileri, nitel kullanıcı görüşmesi bulguları veya bir ekip beyin fırtınasından gelen fikirler üzerinde istedikleri anda harekete geçmelerine olanak tanır.
0 Yorum