
Teknoloji endüstrisinin her zamankinden daha hızlı büyüdüğü bir sır değil. Yeni teknolojiler, daha hızlı geliştirme yöntemleri ve daha yüksek ilerleme talebi ile her yıl binlerce yeni programlama kariyeri işgücüne katılmaktadır. Eğer daha önce bilginizin olmadığı, kodlama dünyasına dahil olmak istiyorsanız, şimdi kodlama öğrenmek için mükemmel bir zaman.
Online Kurslar Ne Kadar Etkili ? Vereceğiniz Paraya Değer Mi?

Aslında bu soruyu hem instagram sayfamız hem de sitemiz üzerinden çokça alıyoruz.Bu konu hakkında yazıma başlamadan önce temel aldığım bazı başlıklar var.Bu başlıkları ve fikirlerimi okuduktan sonra kurs alıp almamak veya kendinizi tamamen kitaplara vermek size kalmış.Bunlar sırası ile:
- Kodlamayı öğrenmek için GERÇEKTEN ödeme yapmaya hazır mısın?.
- Herhangi bir kodlama eğitimi programında başarınızı hangi faktörler etkiler veya pes etmenize sebep olur?
- Kodlamayı öğrenmek için seçenekleriniz nedir?
- Tam olarak sizin için hangi yolun doğru olduğunu bulmak için ücretsiz ve ücretli seçeneklerin artılarını ve eksilerini tartmak.
- İhtiyaçlarınızı karşılayan kaynakları ve öğrenme platformlarını nerede bulabilirsiniz?
Kodlama öğrenmek için ödeme yapmaya hazır mısın?
Bunun cevabı birkaç şeye bağlıdır. Bunlardan biri motivasyondur.
Yaşadığımız Dünya’da hiç bir şey biz çabalamadan ayağımıza gelmez.
Kodlamayı öğrenmenin kariyerinizi ve hayatınızı değiştirebileceğini bilmenizi isterim.
Demek istediğim şu:
Planınız sadece “kodlamayı öğrenmek” ise, bunu çok zorlanmadan başarırsınız. Amaç her zaman kendini geliştirmek olmalıdır.İşte programlamanın en sevdiğim yönü de budur.Sürekli yeni teknolojiler,yeni diller,yeni kütüphaneler çıkar.Bir insanın ömrünün yetmeyeceği kadar belkide.
Kodlama öğrenmekteki amacın nedir?

İkinci en önemli nokta ise hedeflerinizdir.Hayatının nasıl görünmesini istiyorsun? Sizin için başarı nedir?
- Tam bir kariyer değişikliği istiyorsunuz
- Gelirinizi bir yan iş veya serbest çalışma ile desteklemek istiyorsunuz
- Mevcut pozisyonunuzda seviye atlamak istiyorsunuz
- Çalışma şeklinizi değiştirmek istiyorsunuz – örneğin, uzaktan, yarı zamanlı veya farklı bir şirkette çalışmak istiyorsunuz
Gerçek soru “Kodlamayı öğrenmek için para ödemem gerekir mi?” değil. Olması gereken soru, “Edineceğim bilgiler beni başarılı olma yolumda nasıl etkileyecek ve bunun için ödeme yapmalı mıyım ?”
Kararlar kararlar.
Kodlama öğrenmek için seçenekleriniz neler?
Kodlama becerileri elde etmek söz konusu olduğunda, çevrimiçi veya çevrimdışı, abonelik veya öğretici vb.Gibi her türlü seçenek vardır. Ve sizin için neyin işe yaradığını anladığınızda, sadece birini seçmek zorunda değilsiniz.
Ama yine de, tüm bu seçimleri yapabilirsiniz . Bu yüzden seçeneklerin ne olduğunu ve kişiliğiniz veya koşullarınız için doğru olup olmadığını anlamanız gerekir.
Başlamadan önce senin için en iyi öğrenme yollarını bulmanız, başarılı olmanız ve keyfini çıkarmanız için çok daha olası olacaktır!
Programlama öğrenmek için ücretli ve ücretsiz kursların sağlayacağı seçenekler nelerdir?
Ücretsiz Kurslar:
- Sadece eğlence için kodlama yapmaya veya sizin için doğru olup olmadığını öğrenmeye çalışıyorsanız.
- Mevcut işinizde yukarı çıkmak istiyorsunuz (yani, önemli ve hızlı bir kariyer değişikliği aramıyorsanız)
- Yeni başladıysan ve hiç bir bilgin yoksa;bu seni inanılmaz motive ediyor.
- Kendi çalışma planınızı yapmak için zamanınızın olması.
- İyi bir başlangıç için disiplinli olmak.
- Kendi kodlama problemlerinizi nasıl çözeceğinizi öğretmesi.
- Ve aynı sorunları veya problemleri yaşayan birçok kişinin olması.(Şöyle bir artısı var : Udemy üstünden örnek verirsek;Ücretsiz kursların kayıtlı öğrenci sayısı daha fazla oluyor).
Ücretsiz kurslar tam size göre.
Ücretli Kurslar:
- Yıl içinde yeni bir iş unvanına sahip olmak gibi önemli bir kariyer değişikliği yapmak istiyorsanız.
- Yakında hayatınızda bir değişiklik yapmak veya en azından bir programı takip etmek istiyorsanız.
- Kariyerinizin kodlama üzerine olacağı kararı verdiyseniz.
- Eğitiminize yatırım yapacaksanız.
- Hem kendi başınıza hem de diğer öğrencilerden ve eğitmenlerden gelen geri bildirimler ve yardımlarla öğrenmek istiyorsanız.
- Takip edebileceğiniz hazır ve kanıtlanmış bir plan ve programa sahip olmayı seviyorsanız.
- Soruları cevaplamak ve zorlukları çözmek için yardım istiyorsanız.
- Diğer insanların desteğinden ve motivasyonundan faydalanmak istersniz.
Ücretli kurslar tam size göre !
2020 Yılının Programlama İçin En İyi Platformları ve Kursları
Benim önerdiğim ve kendimde kullandığım bir platform olan Udemy, hem bir çok kursu içinde barındırıyor hem de fiyat seçenekleri çok uygun.
Kısaca Udemy Nedir?
Her yaşa uygun çevrim içi öğrenme platformudur. Kurucularından biri Türk’tür. 2019 itibarıyla, web sitesinde 130.000’den fazla kurs bulunmaktadır.
Udemy Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Programlama Kursları
1) (110+ Saat) Komple Uygulamalı Web Geliştirme Eğitimi | 2020

İlk kursumuz Sadık Turan Hocamıza aittir. Bu kurs Başlangıç seviyesi için en yüksek puan alan kurstur. Udemy’nin en iyi 3 kursundan biridir. Bu benimde sahip olduğum kurstur. Bu kursu alan kişilere 1yıllık hosting hizmeti de bedava veriliyor. Kurs Html, Css, Sass & Scss, Flexbox, Javascript, Angular, Bootstrap, JQuery ve Asp.Net Core Mvc konu başlıkları altında ilerler. 10.300 puan alan bu kursta 31.536 kayıtlı öğrenci vardır.
2) Nodejs Dersleri: Baştan Sona FullStack Web Geliştirme | 2020

Yine aynı şekilde bu kursta Sadık hocaya aittir. Bu kurs 299 puan alarak listede ikinci sıradadır.1.447 kayıtlı öğrencisi vardır.Bu kurs sıfırdan ileri seviyeye ‘Web Geliştirme’: Front-end (HTML, CSS, Javascript,Bootstrap) & Back-end (NodeJs) öğretmektedir. Yine aynı şekilde 1 yıl hosting bu kurs içinde geçerlidir.
Kurs Sonunda ; • Her türlü web tasarım sitelerini • Her sektöre hitap eden statik ve dinamik tanıtım sitelerini • Blog tarzındaki dinamik içerik üreten web sitelerini • Sitelerinizin yönetim panelini • En temel kuralları içeren bir E-ticaret sitesini
yapabiliyor olacaksınız.
3) Angular Dersleri:Sıfırdan Uygulamalı Projelerle Öğren | 2020

Aynı şekilde bu kursta Sadık hocaya aittir.284 puan alarak listede üçüncü sıradadır.3.732 kayıtlı öğrencisi vardır. Bu kurs için biraz javascript bilgisi gereklidir. Kursta front-end framework’ü Angular 8′ i sıfırdan en ileri seviye kadar öğrenebilirsiniz. Bu kursların uygulamalı olması öğrenim açısından da iyidir.
4) Sıfırdan Orta düzeye Web Front-end eğitimi

Bu kurs Türkay Ürkmez hocaya aittir.37 puan alarak listede dördüncü sıradadır.2.128 öğrencisi vardır.Bu kursta Temel HTML, CSS, JavaScript konularını senaryolar eşliğinde ve kalıcı olarak öğrenebilirsiniz. Kurs için hiçbir gereksinim yoktur. Bu kursu tamamladığınızda, bir web sitesinin ön yüzünü nasıl geliştireceğinizi biliyor olacaksınız.
5) Yeni Başlayanlar için Web Tasarım ve Kodlama (HTML5, CSS)

Bu kurs Arda Otuk veErcan Bozkurt hocalarımıza aitttir. Bu kurs 238 puan alarak listemizde son sıradadır.937 kayıtlı öğrencisi vardır. Bu kursta 15 senelik eğitmenden ve Web Tasarım Kitabı yazarından sıfır noktasından başlayarak full web tasarım ve kodlamaya giriş öğrenebilirsiniz. Bu kursu bitirenler bir front-end developer (Ön Yüz Geliştirici) olabilecekler.
İhtiyaçlarınızı karşılayan kaynakları ve öğrenme platformlarını nerede bulabilirsiniz?

Elimizden altında milyonlarca kaynak varken aradığımız konuyu veya platformu bulamamak daha zor. Udemy kullandığım için udemy platformunu önerdim fakat daha binlerce platform var.Ücretli veya ücretsiz olması sizin araştırmalarınıza bağlı.Fakat kariyerinizi kodlama,programlama üzerine seçtiyseniz kendinize yatırım yapmanız gerektiğini unutmayın.Ayrıca bir kaç tane daha platform tavsiye etmek istiyorun.
edX

edX, MIT ve Harvard Üniversitesi tarafından ortaklaşa yürütülen, üniversite düzeyinde ücretsiz çevrimiçi kursların sağlayıcısıdır. Kurslar ücretsiz olarak sunulmakla kalmaz, örgütün kendisi de kâr amacı gütmez.
Konular, herhangi bir akredite üniversitede bulabileceğiniz tüm konuları kapsar, ancak Bilgisayar Bilimi, Mühendislik ve İşletme ve Yönetim konusunda ciddi bir talep var. Ayrıca, size kolaylık sağlamak için Giriş, Orta ve İleri seviyelere ayrılmıştır.
edX ayrıca Front-End Web Development veya Data Science gibi belirli bir alanda uzmanlığa yönelik ders müfredatı olan Sertifika Programları da sunmaktadır.
Coursera

Coursera, Stanford Üniversitesi tarafından desteklenen ücretsiz bir çevrimiçi kurs platformudur. Coursera, kursları sağlamak için çeşitli üniversiteler ve kuruluşlarla işbirliği yapar ve Sertifika programları aracılığıyla gelir elde eder.
Güzel olan Coursera’nın Uzmanlıklara odaklanmasıdır: belirli bir konuda becerilerinizi geliştirmek için tasarlanmıştır. Örneğin, “Veri Yapıları ve Algoritmalar” altı aşamalı uzmanlaşma Temel Veri Yapıları, Temel Algoritmalar, Grafik Algoritmaları, String Algoritmaları, Gelişmiş Algoritmalar ve Genom Montajını kapsar.
PVTuts

PVTuts, programlama dillerini öğrenmek için ücretsiz çevrimiçi video dersleri deposudur. 2013’ten beri güncellenmedi, ancak video kütüphanesi hala yeni başlayanlar için harika bir kaynak.
Kullanılabilir konular arasında dört genel programlama dili (C ++, C #, Java ve SQL) ve altı web programlama dili (HTML, CSS, JavaScript, PHP, ASP.NET ve XML) bulunmaktadır.
Udacity

Udacity başka bir çevrimiçi kurs platformudur, ancak MIT OCW, edX ve Coursera’nın aksine Udacity kesinlikle programlama, veri bilimi ve mühendislik ile ilgili konulara odaklanmaktadır. Matematik yok, sosyal bilimler yok, beşeri bilimler yok.
Udacity’nin amacı sizi teknoloji ile ilgili alanlarından birinde mesleki başarıya hazırlamaktır. Platform, mümkün olan en kısa sürede işe hazır olmanız için tasarlanan kompakt müfredatlar (genellikle bir yıl içinde tamamlanır) olan Nanodegree Programlarına çok dikkat ediyor. Ancak Nanodegrees’in her birinin maliyeti 100 ila 500 dolar arasındadır.
Free Code Camp

Hedefiniz ister frontend ister backend, yetkin bir web geliştiricisi olmaksa, Free Code Camp’i (HTML, CSS, JavaScript ve React öğretir) veya (HTML, CSS ) tavsiye ederim.
0 Yorum